Luxeface & LuxebodyLUXEFACE nije samo metoda, već najbolji program nehirurškog podmlađivanja i mogućnost da se izbegne hirurški facelifting. To je prijatna procedura sa umerenim cenama i bezbedno podmlađivanje sa dugoročnim rezultatima.

Luxeface lifting niti su proizvod rada najboljih evropskih specijalista i uspešno se koriste više od 10 godina u svetu.

Luxeface lifting procedura nitima se sastoji od tri faze, koje se mogu izvoditi u istom danu, nakon nedelju dana ili više nedelja; razlog za to je amplifikacija i postizanje dugoročnijih efekata.


Ova specijalna LUXEFACE & LUXEBODY  nehirurška tehnika podmlađivanja lica i tela, proizvod je A Swiss Group-a na čelu sa dr Dorinom Donici i plod decenijskog kliničkog ispitivanja dr Jung Hyun kao i saradnje evropskih, američkih i korejskih stručnjaka u ovoj oblasti.


dr Biljana Đorđević, sledbenik dr Dorine Donici, je nakon intenzivnih follow- up LUXEFACE & LUXEBODY treninga i postignutih odličnih rezultata, uvela ovu metodu u svakodnevnu praksu.


LUXEFACE & LUXEBODY metoda-  jedinstvena po konceptu, kvalitetu proizvoda (CE certifikat), kao i rezultatima.


LUXEFACE & LUXEBODY metoda se odvaja od ostalih po kliničkoj ispitanosti, bezbednosti proizvoda, tehnici i individualnom terapijskom pristupu. 


Na ovaj način se postižu odmah vidljivi i dugoročni rezultati. Razlog tome je RE PDO nit visokog kvaliteta i tehnološke superiornosti u odnosu na klasične PDO mezo niti. Monodirekciona, spring i multidirekciona COG vlakna imaju potencijal da u tkivu indukuju sintezu kolagena tipa I izuzetnog kvaliteta, veći broj novih krvnih sudova i finiju fibrinsku mrežu sa uređenim međufibrinskim strukturama. Biopsijom tkiva i histološkim analizama u mnogobrojnim kliničkim studijama to je i potvrđeno.


Metoda koristi RE PDO ( polydioxanon ) resorptivne, specijalno dizajnirane monodirekcione, multidirekcione-cog, spiralne spring i spring eye niti u finim kanilama za potkožno plasiranje, što u uslovima lokalne anestezije tretman čini dodatno bezbednim i bezbolnim. RE PDO niti dizajnirane su da odgovore na zahtev LUXEFACE lifting tehnike i proizvod su jedinih završenih kliničkih studija na tu temu u svetu.


Fazni pristup ima za cilj kako praćenje, tako i amplifikaciju postignutih efekata sa produžavanjem njihovog trajanja.


Tretmanu se pristupa kroz tri faze u jednomesečnim intervalima:


Luxeface lifting uključuje reljefnu restauraciju, podmlađivanje, beljenje i ravnanje kože uz pomoć RE absorptivnih polidioksanon niti, ali i ozbiljan lifting efekat COG nitima komparabilan hirurškom faceliftingu.


Na lice se tačno utvrđenim šemama potkožno plasiraju RE PDO niti netraumatskim iglama specijalnom LUXEFACE tehnikom.


Jedinstvene absorptivne RE PDO niti koje koristi LUXEFACE metod perfektno fiksiraju i oblikuju subdermalnu mrežu. One suturiraju i podižu lice bez spuštanja usled gravitacione teže. To smanjuje potrebu za čestom i značajnom upotrebom filera.

RE PDO niti se plasiraju kanilama, ultrafinim iglama sa zatupljenim vrhom, čineći proceduru apsolutno bezbolnom, bezbednom i brzom.


Potkožna mreža napravljena RE PDO nitima dodatno se zateže COG nitima, intenzivirajući na taj način lifting efekte. Ovi su rezultati odmah vidljivi i intenziviraju se tokom naredna tri meseca. Rezultati su komparabilni sa hirurškim face liftingom, karakterišu ih izostanak značajnije traume i skraćeni period oporavka. Traju do dve godine.


Faza 1 - Obnova bio-konture lica.

U ovoj fazi koristeći kanile sa mono i spring nitima, poboljšavamo kvalitet kože, obnavljajući njene strukture -fibroblaste, kolagena vlakna i krvne sudove. Takođe ovim tretmanom obnavljamo bio-konturu lica, sa mogućom korekcijom podočnjaka, kesica i opuštenosti kože u regiji gornjeg i donjeg očnog kapkam obnavljanje volumena jagodica, donjih partija lica, mentalne regije, nazolabijalnih brazdi. U regiji čela i vrata, specijalnom tehnikom plasiranja niti, moguće je postići botoks efekat modifikacijom funkcije mišića.

Efekti su vidljivi odmah nakon tretmana i održivi do dve godine.

Preporučuje se kao korektivna i preventivna metoda za starosnu dob od 30 god. 

Po individualnoj proceni svakog klijenta prvu fazu luxeface bio-konturisanja moguće je izvoditi nakon ili pre korekcije volumena hijaluronskim filerima.

Trajanje procedure: 20 min


Faza 2 - Lifting efekat

Nakon početne bio-regeneracijske faze, ulazimo u fazu face liftinga, u kojoj se specijalnim COG nitima plasiranim potkožno postižu odmah vidljivi i dugotrajni rezultati identični hirurškom face liftingu po meridijanima. Ova faza takođe regenerativno deluje na kožu i rezervisana je za regiju jagodica, donje partije lica, podvaljka i vrata.

Takođe je bezbolna, nema neželjenih efekata i traje 30 min. Efekti se održavaju do dve godine.


Faza 3

Ima za cilj praćenje pacijenta i eventualne korekcije postignutih rezultata, kao i uvođenje neke od biostimulativnih metoda: 

terapiju peptidima, biostimulativnu mezoterapiju, plazma terapiju, ozono terapiju, radiotalasni tretman ili slično.

Sa ciljem prolongiranja postignutih rezultata i postizanje final-touch efekta.


Da bi promene kože ucinili reverzibilnim, preporučujemo dodatno nano-kožno podmlađivanje koristeći Swiss bio-peptide.

Ove prirodne komponente sadrže na desetine amino kiselina. Svi živi organizmi sintetišu peptide kontinuirano u cilju regulacije fizioloških procesa i podmlađivanja tkiva.

Tkivo kože, pupka i placente obiluju oligopeptidima, malim molekulima, koji imaju sposbnost penetracije u sva tkiva i visok potencijal podmlađivanja na svim nivoima, bilo da se nalaze u oštećenom ili starosno promenjenom tkivu mišića, kože, subkutanog sloja, krvnih sudova i nerava. Vidljivi efekti ovih “pametnih” molekula postižu se za 3 nedelje i održavaju godinama.

Procedura traje 10min.


Svi stadijumi LUXEFACE tretmana su dobro tolerisani i ne ostavljaju ožiljke. Dodatni potencijal i preimućstvo LUXEFACE & LUXEBODY tretmana leži u mogućnosti kombinovanja sa ostalim inovativnim biostimulativnim procedurama, ali i uobičajenim estetskim procedurama kao što su hijaluronska kiselina i botox, smanjujući potrebu za čestim aplikovanjem.


LUXEFACE & LUXEBODY tretman je moćna terapijska metoda koja nam pruža mogućnost da odemo korak dalje i postignemo zaista vidljive, dugotrajne i prirodne rezultate, podmlađivanja kože i face liftinga. Svi klijenti kojima su već plasirane mono PDO mezoniti, odlični su kandidati za ulazak u drugu fazu LUXEFACE lifting tretmana sa ciljem poboljšanja i veće održivosti postignutih efekata.

12_1


Nakon LUXEFACE tretmana možete se odmah vratiti vašim uobičajenim životnim navikama i životnom stilu. Rutinska nega kože, kao što su maske, pilinzi i čišćenje kože, može se izvoditi 3-4 nedelje nakon procedure.

Facelifting nitima je postao jednostavan, bezbedan i moguć! RE PDO niti se koriste rutinski u hirurgiji i kardiohirurgiji više od 50 godina. Ovo je garant njihovog kvaliteta i bezbednosti. Potpuno su resoprtivne i ostavljaju sa sobom finu kolagenoelastinsku mrežu.


PREFERENCE

 • Tkivna reakcija na niti se svodi na stimulaciju sinteze kolagena i elastina na duže vreme. Blaga infiltracija vezivnog tkiva će nastaviti da obavlja funkciju potporne mreže naredne 2 god. 
 • Pod kožu plasirane niti  stvaraju mrežu ravnomerne debljine i uniformne strukture a stepen apsorpcije će biti identičan u svim tretiranim regijama. Ovo je od izuzetnog značaja za efekat uglačanosti na površini kože, ali i za sprečavanje deformacija i asimetrije, što je glavna prednost RE niti u poređenju sa ostalim.
 • RE niti stimulišu neoangiogenezu ( stvaranje malih krvnih sudova i kapilara) 
 • Procedura traje oko 30 min
 • Niti su 100% bio-kompatibilne sa tkivom i ne mogu biti odbačene reakcijom organizma na strano telo, niti uzrokuju alergijske reakcije.
 • LUXEFACE je ne traumatska procedura: ubod igle se zaceljuje u danu i ne ostavlja oziljke. Ne zahteva period oporavka.
 • Izvodi se u lokalnoj anesteziji kremom ili infiltracionim anestetikom. Najčešće lidokainom.


RE regije

 • Nazolabijalne brazde
 • Jagodice
 • Čelo
 • Brada
 • Usne
 • Podočnjaci i svračje nožice
 • Opuštenost gornjeg kapka
 • Temporalna regija
 • Gravitaciona ptoza obraza i submentalne regije
 • Vrat
 • Dekolte
 • Grudi
 • Telo


Kontraindikacije

 • Mentalna oboljenja
 • Aktuelno inflamatorno kožno oboljenje
 • Prethodno insertovani neabsorbtivni implanti u toj regiji. 
 • Trudnoća i laktacija.MIŠLJENJE STRUČNJAKA

Dorina Donici - Doctor medicinskih nauka, Specijalista Anti-Aging Medicine, Kozmetski hirurg.

Pre implementacije nove tehnike uvek razmišljam ” Šta bih i kako bih ja to sebi uradila? Lično govoreći, ja izgdledam mlađe zahvaljujući LUXEFACE-u.

Znači, ja sam sama svoj pacijent i mogu da sudim tehnici iz oba ugla. Iskreno govoreći, ja sam zahtevan pacijent. Ne volim duge procedure i imam nizak prag bola i zato biram najnežnija i minimalno invazivna sredstva za održavanje mladosti.

Volim bio-podmlađivanje koje pruža LUXEFACE, jer nema rizika, nije bolno i jer je bezbedno. Par uboda veoma finom iglom lakše je izdržati od mezoterapije.

Nehirurški face lifting je brza procedura sa odmah vidljivim rezultatima. Generalno sam impresionirana principom “Dodjoh, videh, pobedih” 

Nepotrebno je reći, da upotreba Swiss peptida u okviru LUXEFACE ima ogromnu prednost za podmlađivanje lica bez hirurgije.

I ne samo ja, već i moji pacijenti u Švajcarskoj, Francuskoj i Rusiji i širom sveta su zaista zadovoljni rezultatima već dugi niz godina."RE PDO NITI


 • RE PDO niti prema spc listi nemaju neželjenih efekata na tkivo. 
 • One su tako dizajnirane da kroz njega klize. Nit je šupljeg volumena i inertna je. Ne apsorbuje bakterije niti toksine, prevenirajući infekciju.
 • RE PDO niti svojim prisustvom u tkivu stimulišu rast novog sloja fibrinskih vlakana, fine i ujednačene strukture, koja sintetišu sopstveni visokokvalitetni kolagen tip I i elastin. Dermis postaje čvršći, elastičniji i rehidriran. 
 • Matriks niti generiše novi kapilarni sistem limfne i mikrocirkulacije, koji obnavlja normalan fiziološki metabolizam i snabdeva tkivo kiseonikom.
 • Novoformirani kolageno-elastinski premaz koji čini osnovu fiziološke potkožne strukture, formira se oko niti. Specifičnost terapijskog efekta ovih niti upravo leži u kvalitetu, finoći i radijusu novoformirane fibroze. Ovaj momenat je važan u procesu regeneracije i nadoknade bio-strukture kože i tkiva uopšteno. 
 • Jednako važno je provociranje tzv neoangiogeneze, formiranje novog mikrocirkulacijskog korita kože. Mladi smo koliko su nam mladi krvni sudovi, jer upravo oni omogućavaju dobru ishranu i oksigenaciju tkiva. Kao rezultat ovog procesa dobijamo elastičnu, zategnutu, ružičastu i svetlu, hidriranu i baršunastu kožu sa bogatom mrežom malih krvnih sudova i kapilara, što vas zajedno s njom čini mladima.


Karakteristike RE PDO niti

 • Kompletna apsorpcija u intervalu od 180-240 dana
 • Veoma tanka, fina i elastična struktura, izuzetno snažna i izdržljiva
 • Usled fine fibroze, ne daje “testera” efekat u tkivu kao ostale niti
 • Apsolutno homogena struktura, sa nultom kapilarnom propustljivošću, 

        prevenira unošenje bakterija i infekcije u tkivo i moguće komplikacije

 • Elastičnost niti omogućava njeno ispravljanje u tkivu, dovodeći do značajnog lifting efekta.
 • Materijal je sterilan i apirogen, anti-alergijski i inertan
 • Jedna od mnogobrojnih prednosti RE niti je sposobnost da podesi- intenzivira ili opusti mišićni tonus bez narušavanja mikrocirkulacije, što se postiže specijalnom tehnikom i dizajnom plasirane niti u mišićna vlakna. Na ovaj način može se postići botoks efekat i potpuno zameniti njegova upotreba, upotrebom RE niti.NEWTON-GOG


ŠTA JE N-COG?

 • Idea NEWTON- COG je bila uspešna realizacija pravog faceliftinga nasuprot sile gravitacije.
 • N-COG je višestruko bodljikava PDO nit dizajnirana da podigne, značajno pojača lifting efekat RE PDO niti i postigne suturu kože bez skalpela i prošivanja.
 • Jedinstveni dizajn N-COG niti prevenira stvaranje nabora na koži nakon tretmana, pravilno raspoređujući tenzionu silu duž čitave niti.
 • Ona je dizajnirana da postigne efektivan i ravnomeran lifting efekat ukupne i specifično tretirane regije
 • N-COG nit je plod dugotrajnih kliničkih ispitivanja.


Prednosti

 • Jednostavan proces plasiranja
 • Lift-up efekat tretirane regije
 • Efekat nastaje odmah i ostaje nakon presecanja niti
 • Contouring efekat
DERMA SPRING

ŠTA JE DERMA SPRING?!

 • Derma spring je PDO sa snagom elastičnosti
 • Derma spring je PDO nit uvijena u jednom smeru poput federa.
 • Dizajnirana je da rešava probleme tipa " tornado" efekata na koži- vec postojećih neravnina.
 • Derma spring postiže značajan efekat istezanja na koži, za razliku od već uvrnutih PDO niti koje ne postižu  efekat veci od mononiti i predstavljaju čist marketinški potez.
 • Za razliku od već uvrnutih PDO niti Derma spring drži svoju snagu elastičnosti zahvaljujući specijalnom obliku. 
 • Plasiranje Drema spring može da poveća fizičku stimulaciju kože tako da samostalno stvara više kolagenskih vlakana i citokina za regeneraciju.
 • Derma spring sama po sebi ima efekat podizanja tkiva, proizvodeći zadivljujući efekat porasta volumena i zatezanja kože.Glavne karakteristike Derma spring niti

 • Efekat elastičnosti postignut oblikom same niti
 • Konstantna fizička stimulacija kože
 • Porast kolagenog tkiva i njegovog kvaliteta
 • Porast sekrecije faktora rasta i citokina
 • Porast gustine i ravnomernosti novonastale fibrinske strukture efektom premošćavanja sitnim međufibrinskim strukturama.
 • Gusto izuvijana nit dužine 10 cm na dužinu od 2 cm u tkivu postiže snažan efekat podizanja.
 • Kontinuirani mehano-zatezni efekat
 • Zahvaljujući velikoj kontaktnoj regiji, postiže se jači indukcioni efekat stvaranja novog ćelijskog tkiva.
神 SHEN Medical Spa 

© SHEN Medical Spa 2014