Tretmani

REVIDERM tretmani
Metode tretmana su usmerene kako na rešavanje simptoma, tako i uzroka nastalih promena.


Svi metabolički procesi na nivou ćelije, kao i intercelularne interakcije ili odnosi između pojedinih slojeva kože su regulisani i kontrolisani prirodnim mehanizmima, koje Reviderm opštim terapijskim principima nastoji da podrži (oponaša i unapredi). Ali starenje je individualni proces koji se karakteriše postepenim gubitkom ili smanjenjem određenih funkcija kože, pre svega oksigenacije, nutricije i ćelijske deobe, što zahteva i specijalne tretmane za rešavanje specifičnih problema.

Uspeh nije rezultat samo kvalitetnih i visoko koncentrovanih biološki aktivnih materija, već i individualnog pristupa u lečenju koji ima za cilj da sagleda kožu u celini i podrži sve njene funckcije, sa osvrtom na specifične probleme. 

Tako je došlo do razvoja opštih i specifičnih tretmana.Mehanizam dejstva


Rezultati počivaju na uspešnom otklanjanju znakova starenja kože regeneracijom, kao i na iskorenjivanju uzročnika koji favorizuju proces starenja.


Proces regeneracije prolazi kroz tri faze:


•Stimulaciju cirkulacije

•Penetraciju aktivnih materija

•Aktivnost materija koje deluju na kožu i materija identičnih normalnom sastavu kože, ECM i EFR (ekstracelularni matrix i epidermalni faktor rasta.)


Sinergično dejstvo ove dve različite vrste aktivnih materija ogleda se u porastu deobe i stvaranju novih ćelija epiderma i ekstracelularnog matrixa, regeneraciji kolagena, porastu aktivnosti ćelije u procesu biosinteze specifičnih ćelijskih struktura, zaštiti od slobodnih radikala i svetlosti.

Put prolaska omogućen je prethodnim pilingom, mikrodermoabrazijom i specifičnim nosačima aktivnih materija, sličnim liposomima inkorporisanim u strukturu preparata. Put prolaska je intracelularan, transcelularan. 

Mesto aktivnosti su bazalna membrana, depoi u gornjim slojevima derma.


Regeneracija

Hiperkeratoze

Koža ostećena starenjem i UV zracima

Pigmentacija

Ožiljci

Strije
神 SHEN Medical Spa 

© SHEN Medical Spa 2014