Float Spa seansa

Osnova celog tretmana je u plutanju tela u hiperkoncentrovanom, za kožu blagotvornom rastvoru, MgSO4, slično plutanju u Mrtvom moru. 

Oslobođeni uticaja sile gravitacije mišići i zglobovi, oslobođeni sopstvenog opterećenja u potpunosti bivaju opušteni. 


Šezdesetominutnu seansu započinjemo luminescentnom terapijom, aromaterapijom i prijatnom muzikom koja dolazi kroz vodu. Telo se nalazi u bestežinskom stanju, dok kabina nakom uvodnih 5 minuta, blokira svu svetlost i buku čime se postiže atmosfera potpune relaksacije centralnog nervnog sistema. Brzi i intenzivni ulazak u THETA stanje, katkada praćen živim slikama nudi nam pristup sferi podsvesnog, perifernog, sferi udruženih asocijacija i iznenadnog uvida, kao i kreativnim inspiracijama uz osećaj spokojstva i jedinstva sa univerzumom. 


Plutanje uz isključivanje ostalih spoljnih nadražaja nas stavlja u bukvalnom i figurativnom smislu u prijatnu i iskonsku tamu, kada se odjednom čitav univerzum zvezda i galaksija širi pred našim očima.


Nakon 50 minuta provedenih u ovom stanju blaženstva, kada smo zaštićeni, uronjeni u gustu, toplu i prijatnu tečnost, svesni jedino sopstvenih, usporenih, ritmičnih i blagih srčanih otkucaja, koje nepobitno podsećaju na vreme provedeno u majčinoj utrobi; povratak muzike i blage svetlosti, budi nas i uvodi u alpha stanje relaksacije. To lagano vraća tonus našim mišićima i postepeno nas istiskuje na samu površinu dajući nestvaran osećaj ponovnog rađanja.


神 SHEN Medical Spa 

© SHEN Medical Spa 2014