Cellucur

Cellucur cosmeceuticals
Cellucur terapija je koncept uspešne nege kože, koji ima dermatološku pozadinu i koji je baziran na modernim medicinskim istraživanjima. 


Koncept je orijentisan ka postizanju rezultata lečenja problematične kože, upotrebom pažljivo izabranih sredstava kroz individualno prilagođene protokole lečenja na celularnom nivou.


Terapiju sprovodimo upotrebom kozmeceutika, kombinacije kozmetičko-farmaceutskih supstanci. Ove supstance kreirane su isključivo na osnovu istraživanja u oblasti dermatologije i farmacije i efektivno poboljšavaju zdravlje i izgled kože.

Karakterišu ih visoka koncentracija biološki aktivnih sastojaka, visoka tolerancija i laka penetracija. 

Penetracija je olakšana prethodnom kombinacijom pilinga i mikrodermoabrazije, ali i specifičnim načinom prodora i optimizacije učinka aktivnih supstanci SPS -super penetracijskim sistemom. Na ovaj način, smeštanjem aktivne supstance u nosače tipa lipozoma tzv vitazomi ili dermasfera, mikročestica. Oba tipa imaju osobine organskih nosača, biokompatibilnih sa specifičnim aktivnim agensima zaduženim za regeneraciju kože na nivou bazalne membrane ili uz mogućnost formiranja depozita u stratusu corneum. Ovi nosači se u potpunosti razgrađuju na određenoj dubini poželjnoj za dejstvo aktivnih materija. Dva su načina penetracije transcelularni i intercelularni.


Primenjuju se različiti protokoli lečenja, na osnovu tipa, potrebe kože i godišnjeg dobaOblasti u kojoj cellucur daje idealne rezultate su:


•Zrela koža usporenog metaboličkog odgovora

•Mlada problematična koža

•UV zracima ostećena koža

•Nečistoće / Akne

•Teleangijektaze

•Hiperpigmentacija

•Hiperkeratoze

•Ožiljci

•Strije 

•CelulitCellucur tretmani


1. balance tretman

2. basic tretman

3. viva tretmanProizvodi cellucur cosmeceuticals
Cleanse

Nega kože započinje sa odgovarajućim čišćenjem. Jedino nežno ali istinski očišćena koža optimalno absorbuje aktivne materije koje se koriste u subsegmentnom programu nege kože.


Cleansing Foam

Pena za čišćenje za istinsko i brzo čišćenje svih tipova kože. Sebum, garež, make-up i druge nečištoće se nežno i sistematski otklanjaju. Hidrirajući sadržaj kože se balansira. Za čist i svež ten.


Facial Cleanser

Intenzivno čišćenje, sa kompletnom negom kože. Izumrle kornealne ćelije se nežno otklanjaju. U isto vreme alantoin i pantenol imaju balansirajući efekat na ćeliju. Struktura kože postaje finija, a ten čistiji. Ne sadrži boje, parfeme ni parabene.


Gentle Cleansing Milk

Blago mleko za ćišćenje kože- idealno za normalnu i iziritiranu kožu. Pogodno za senzibilnu i iritiranu problematičnu kožu, idealno za tretiranje seboroične suve kože, akni, kuperoza i posle dermatološkog tretmana akni sa vitaminom A. Ne sadrži alkohol, boje, alergene, mirise, silikone, učvršivače, komedogene masti, parafin, parabene, PPGs, PEGs


Gentle pH Balancer

Blagi balansirajući tonik- idealan za sve tipove kože (osim aknozne i masne seboroične kože). Ne sadrži alkohol, boje, alergene, parfeme, parabene.


Enzyme Foam Powder

Ultra-fina enzimska pena za svaki tip kože. Sa trostrukim efektom: razbija korneocite, ubija bakterije i detoksicira kožu. Idealna za pušacku kožu, oštećenu i intoksiciranu kožu; dajući veoma prijatan osećaj čak i kod umorne kože. Svi ćelijski tipovi, čak je pogodan za hipersensitivnu kožu i kuperozu. Idealan za upotrebu čak i na telu na ekstremno suve delove sa zadebljalim orozalim slojem (npr. UV oštećenja Lichen pilaris gornjih ekstremiteta).
Balance

Intenzivira čišćenje, korneociti se nežno uklanjaju i ten postaje čist, jasan.


Seborrhoe Control Solution

Koncentrovani antibakterijski gel sa voćnim kiselinama. Za specifičnu negu nečiste kože do nege masne kože. Kornealni sloj se smanjuje, sekrecija sebuma se normalizuje. Koža postaje čista, ten jasan.


Sicca Control Day

Balansirana dnevna nega sa srednjim i niskim protektivnim faktorom i niskim sadržajem masti. Za nečistu kožu koja je senzitivna i dehidrirana, suva seboreja. 

Inkorporisani koži identični lipidi DMS garantuje permanentno restrukturisanje protektivne barijere. Ostećenje protektivne barijere i gubitak lipidnih glanula u njenom sastavu dovodi do trajnog gubitka vlažnosti kože.

Pantenol i bisabolol umiruju kožu, deluju antiiritacijski i antiinflamatorno. Ne sadrže boje, PEGs, parafin, emulzije, konzervanse niti parfeme koji su česti uzročnici alergije.


Sicca Control Night

Balansirajuća noćna krema sa redukovanim sadržajem masti za negu nečiste kože koja je senzitivna i dehidrirana. Sadržaj koži identičnih lipida DMS garantuje restruktuiranje protektivne barijere. Narušavanje njenog integriteta vodi u ireverzibilni gubitak vlažnosti kože. Izuzetno kompatibilna sa kožom, ne sadrži boje, PEGs, parafin, emulgatore, konzervanse ni parfema, koji su najčešći uzroci alergija.


Silver Detoxifying Mask

Balansirana maska, koja reguliše i stabilizuje kožnu barijeru: nečista, upaljena koža, masna seboreja, oštećena barijera, dehidrirana, senzitivna koža i atopijska koža sa tendencijom neurodermatitisa, iritirana i crvena koža sklona isušivanju i psorijazi i ihtiozama, naročito zimi. Veoma kompatibilna sa kožom, bez boja, parfema, parafina, parabena, PEGs.


Purity Roll-on

Precizni, higijenski roll-on koji se koristi za lečenje pustula, nečistoća ili inflamirane kožne lezije. Ne sadrži alkohol, boje, parfeme, PEGs, keratolitičke agense (voćne kiseline, salicilnu kiselinu). Roll-on sa sadržajem srebra efikasna pomoć za pojavu prvih znakova nečistoće i pustula. Iritacija i crvenilo se odmah povlače. Neuro-kozmetski sastojak iz semena tropskog indiga, divlje tropske biljke, koji je aktivan protiv svraba i peckanja upaljene kože. Kao antistres faktor, subjektivni osećaj blagostanja kože se konstantno potvrđuje. 


Skin Management Gel

Ovaj gel je pravi “lifeguard” za Vašu kožu i ne sme nedostajati ni jednom domaćinstvu. Idealan kada je koža previše tretitrana mikrodermoabrazijom. Čak može biti korištena za svaku vrstu povrede. Obogaćena pantenolom i aloe verom brzo redukuje svaku iritaciju. Hijaluronska kiselina obezbeđuje koži dugotrajnu vlažnost. Iritacija i crvenilo se brzo smiruju i koža se oporavlja.
Care

Skin Refiner Fluid

Zahvaljujući zavidnoj koncentarciji aloe vera, uree i morske soli, Skin refiner fluid hidrira intenzivno kožu. Minerali prirodno balansiraju vlagu kože. Koža ima veću sposobnost absorbcije i održavanja hidratacije. Uz redovno tretiranje, koža postaje mekana i fina.


aha Complex Cream

Cellucur AHA kompleks je krema namenjena nezi  umorne, isušene, zrele kože. Zahvaljujući jako efikasnom, a ipak nežnom kompleksu voćnih kiselina smanjuje se kornealni sloj. Ćelijska aktivnost se stimuliše i omogućava prodor i optimalno dejstvo aktivnih materija.


Cell Protector Cream

UVA  UVB protekcijski faktor kao i dodatak pycnogenola kreira osnovnu protektivnu barijeru protiv sunčevog zračenja. Pycnogenol neutrališe slobodne radikale. On ima 18-20 puta jače dejstvo od vitamina C i 40-50 puta jače dejstvo od vitamina E. Ćelijski metabolizam se pozitivno podstiče. Visokokvalitetni hidrirajući kompleks i lipidi omogućavaju da Vaša koža bude izbalansirana velikom količinom masti i hidrirajućih komponenti. Redovna upotreba čini kožu rezistentnijom na uticaje spoljašnje sredine i slobodnih radikala.


egf-Complex Repair Cream

Bogata, stabilizujuća regenerativna krema za svaku iritiranu i zreliju kožu. Idealna za senzitivnu i iritiranu kožu, koži identične aktivne materije tipa citokina, epidermalnih faktora rasta sačinjavaju EGFkompleks. To joj daje efikasnost.  Vaša koža preuzima svoju prirodnu protektivnu funkciju i postaje glatka i meka.


Oxygen Fluid

KIseonik je život. Ova negujuća krema snabdeva Vašu kožu inkapsuliranim O2 još pri aplikaciji. Visokokvalitetne aktivne materije kao što su kukuruzna svila, aloe vera, morska so i vitamini, obezbeđuju Vašoj koži postizanje i oderavanje značajnog sadržaja vlažnosti. Pantenol smiruje i balansira. Aktivni agensi čine kožu nahranjenom i glatkom.


Revitalizing Serum

Serum za revitalizaciju je intenzivni koncentrat za negu kože. Bogat kolagenom, hijaluronskom kiselinom, i koži identičnim amino kiselinama, serum gladi fine bore, još tokom aplikacije i intenzivno hidrira kožu. Sposobnost kože da kaptira i zadrži vlagu se izrazito povećava, koža izgleda obnovljeno i sveže.


Sensitive Eye Cream

Ova intenzivna krema-gel imperativ je za negu jedne od najdelikatnijih regija. Hidrirajući aktivni agensi, uklopljeni u delikatnu teksturu, kupaju kožu u vlažnosti. Ceramid balansira nedostatak masti i čini kožu glatkom. Senzitivni krem za oči daje regiji oka sjaj i protekciju od preteranog starenja. 


Scar Softening Cream – specijalna nega za tretman oziljaka

Ožiljno tkivo je čvrsto i neelastično. Zahvaljujući kompleksu keratolitičkih aktivnih materija koje razmekšavaju kornealne ćelije, tkivo u regiji ožiljka omekšava. Tada ožiljak može da odgovara okolnom tkivu. Ova krema za omekšavanje ožiljka je takođe idealna za tretiranje ožiljaka u salonu, i na zalečenim ožiljcima. Ne aplikovati na sveže ožiljke. 
神 SHEN Medical Spa 

© SHEN Medical Spa 2014